Hot trend: Infrarød sauna

Gründer Siw Hansson med egendesignet drømmesauna. Foto: Trine Dahlman og    radianthealth_sauna

Gründer Siw Hansson med egendesignet drømmesauna. Foto: Trine Dahlman og radianthealth_sauna

Eliten i Hollywood pakker seg inn i "burritolefser", "magiske svettebokser" og "bærbare telt" for å bedre helsen og få glødende hud. Kjendisene er hekta på sin infrarøde sauna, akkurat som sauna-gründer, Siw Hansson.

Siw ble selv hekta etter å ha opplevd et helsemessig løft i en infrarød sauna. Hun bestemte seg for å designe sin egen drømmesauna. Som en "true allrounder", skapte hun Radiant Health. – Jeg produserer saunaene og står for alt av marketing og salg frem til sluttkunden, forteller hun.

Ny liggesauna

Mange rynket på nesa i oppstartsfasen, da Siw fortalte om produktet sitt. En badstue? Infrarød? Et telt som du sitter i? Fire år senere har etterspørselen økt og Siw utvikler stadig nye produkter. Til vinteren kommer hun med en ny liggesauna.

– Den nye liggesaunaen er spesielt bra for de som ønsker å kombinere den ultimate detox med avslapning. Istedenfor å sitte på en stol, ligger du på en matte omsluttet av varmelementer. Den består blant annet av hvitt skinn. Liggesaunaen kan også brukes av el-overfølsomme.

Siw har foreløpig ikke startet med infrarøde tepper, de såkalte "burritoene", som er populære i USA, men hun smiler lurt da jeg spør om det er noe hun vurderer. Selena Gomez er blant de mange som elsker sin "burrito". Den er alltid med i turnébussen.

– Jeg ligger i teppet og svetter i 45 minutter, har hun sagt til magasinet ELLE. Hun forteller at pulsen øker, som igjen får i gang blodsirkulasjonen og forbrenningen. – Huden og kroppen min har endret seg og det føles virkelig bra! 

Lady Gaga har installert en infrarød sauna, en "magisk svetteboks", i hjemmet sitt. Hun bruker den til smertelindring. Tidligere supermodell Cindy Crawford og Jennifer Aniston sverger til vakker hud. Kardashian-familien er også hyppige brukere av infrarød sauna. 

Lady Gaga.png

Drikk nok vann!

Forskning viser at infrarød sauna har en rekke helsefordeler. Les mer HER.

Siw anbefaler å drikke nok vann for å unngå å bli dehydrert. – Gjerne med litt salt ved lavt blodtrykk. Ta også ekstra mineraltilskudd. Dusj umiddelbart etterpå for å unngå at svetten trekker tilbake i huden. Og bruk håndklær underveis for å fange opp svetten. 

Hvis du ikke tåler varme eller å svette og ved ulike hudlidelser, skal du ikke ta sauna. Har du feber, skal du ikke ta sauna. Heller ikke hvis du er gravid eller ammer. Barn har også dårligere temperaturregulering. Nedre grense er 7 år. Barn fra 7-13 år skal kun ta sauna i kortere perioder. 

Siw får ofte spørsmål om implantater. Er det mulig å ta sauna med titan- eller silikonimplantater?

 – Mange har skiftet hofter eller knær og satt inn titan. Det går fint. Varmen absorberes ikke. Brystimplantater er også uproblematisk. Silikon smelter først ved 200 grader. En infrarød sauna ligger på 60 grader.

Et annet ofte stilt spørsmål, er hvordan å holde saunaen ren. – Hvis du bruker håndklær under stol, på stol og rundt halsen trenger du ikke tenke på rengjøring. Får du flekker på den, kan du tørke den av med en våt klut og såpe. I tillegg er det mulig å ta av og vaske trekkene. Snart blir det mulig å bestille nye trekk fra oss også. 

Tilbakemeldingene fra kunder er utelukkende positive. 

– Revmatikere og kroniske smertepasienter forteller om en bedre hverdag med mindre smerter. En kunde fortalte nylig at hennes psoriasis forsvant, til legenes store forbauselse. Legen min gikk ned flere kilo kun ved bruk av saunaen. En kunde som røyker til daglig, fortalte om sorte tjæreflekker på håndkledet etter bruk. Folk opplever fastere og silkemyk hud. Bedre søvn og mer energi er andre ting jeg ofte hører. For meg er helseeffekten viktigst og jeg skjønner ikke hvordan jeg skal klare meg uten dette vidunderet, smiler hun. 

Helenes Sauna

Den norske skuespilleren Helene Bergsholm, fra blant annet filmene Få meg på, for faen og Hevn, har laget en egen Instagram konto til sin infrarøde sauna: helenes_sauna. Hun tilbyr alle sine gjester diverse behandlinger, som Dampende klem, LuxyraB og Crap&Cleansy. En skal heller ikke undervurdere helsefordelene av en god latter! 

Helenes sauna har her besøk av sin faste kunde, Skam-Eskild; Carl Martin Eggesbø. De skal teste ut en Dampende juleklem, som jeg generelt anbefaler alle i denne juletida. Berre nyt!

Helenes sauna har her besøk av sin faste kunde, Skam-Eskild; Carl Martin Eggesbø. De skal teste ut en Dampende juleklem, som jeg generelt anbefaler alle i denne juletida. Berre nyt!