Lever og ånder for infrarød sauna

IMG_9651.JPG

– Jeg gikk fra å være totalt uvitende om hva infrarød sauna er til å bli en helfrelst saunaentusiast, forteller gründer Siw Hansson Kaulbach.

For seks år siden skapte hun sin egen drømmesauna. Etter lengre tids sykdom, skulle et spabesøk få henne inn på tanken om å produsere sin en egen portabel løsning.  

–  Jeg hadde blitt anbefalt å prøve infrarød sauna på et spa i Oslo. For første gang opplevde jeg et helsemessig løft. Størrelsen, kostnadene og reiseveien inspirerte meg til å skape et produkt for hjemmebruk, forteller hun.

Et nytt menneske

I dag er Hansson Kaulbachs egen portable saunaen blitt et uunnværlig hjelpemiddel til god helse. Ikke kun for henne, men også for fornøyde kunder. Merkevaren Radiant Health, er det ledende merket for portable infrarøde saunaer i Norge – og i Norden. 

– Du trenger ikke lenger dra på spa eller trening for å svette deg til bedre helse. Du kan ta badstue hjemme, mens du leser en bok eller ser på favorittserien din. Etter bruk kan du brette den sammen og legge den under senga. 

Selv bruker hun sin portable sauna tre til fem ganger i uken. 

– Jeg sitter i stua og ser på en serie, mens jeg svetter i en halvtime. Jeg føler meg som et nytt menneske hver gang jeg går ut av den. Før brukte jeg den for å bedre helsen min, mens nå bruker jeg den hovedsakelig for detox.

Badstue vs. infrarød sauna

Studier viser at infrarød sauna har en rekke helsefrembringende effekter, deriblant smertelindring, økt forbrenning, bedre hud, forbedret immunsystem og høy avgiftningseffekt. 

– Listen er lang. Infrarød sauna er den typen badstue med en varme som går fem ganger dypere inn i kroppen enn tradisjonelle badstuer. Jeg har kontakt med en ME-lege i England som tar fettbiopsier av pasientene sine og deretter kjører dem i infrarød sauna i noen måneder. Samtlige pasienter - ved neste fettbiopsi - har redusert giftnivået i kroppen med 75-80 prosent. 

Det er i fettcellene giften akkumuleres. 

– Når du renser kroppen, vil du også kunne merke vektnedgang da kroppen ikke har bruk for fettcellene på samme måte. Det er en effektiv måte å avgifte kroppen på.

Salget har i stor grad basert seg på folkemunne etter individuelle positive erfaringer.

- Uansett om folk sliter med sykdom eller er friske, har de glede av infrarød sauna. Det var en kunde som fortalte meg at hun hadde medlemskap på et treningssenter kun for å ta infrarød sauna. Da hun fikk min sauna, sa hun at jeg hadde reddet livet og lommeboken hennes. Det er slike tilbakemeldinger fra fornøyde kunder som gjør jobben meningsfull for meg.

Varmen i den infrarøde saunaen ligger på rundt seksti grader.

– Varmen er mye mer effektiv enn tradisjonelle badstuer. I en vanlig badstue, varmes kun luften opp, mens i en infrarød sauna går varmestrålene inn i kroppen. Varmen er naturlig. Det er samme type varme som mennesker selv stråler ut. Det er samme varme som kommer fra solen, men det har ingenting med UV-stråler å gjøre, understreker Hansson Kaulbach.

Foto: @radianthealth_sauna

Foto: @radianthealth_sauna

Sunnere livsstil

Det finnes mange studier som dokumenterer smertelindring hos f.eks. revmatikere og fibromyalgipasienter. Forbedret hjertehelse gjennom bruk av infrarød sauna har det også vært forsket mye på. 

– I en studie der hjertepasienter tok sauna over fem år, var dødelighet og antall sykehusinnleggelser halvert i gruppen som tok infrarød sauna, fremfor gruppen som ikke tok infrarød sauna, forteller Hansson Kaulbach, og legger til at det er en skånsom måte å få opp hjertefrekvensen uten å belaste kroppen. 

Gründeren anser infrarød saunaen som del av en sunnere livsstil.

- Jeg viser kundene mine en livsstil, mer enn jeg selger dem et produkt. Jeg vet hva produktet kan bidra med og står hundre prosent inne for det, smiler hun.