Hekta på Twilight

Hekta på Twilight

De er voksne, mødre og innrømmer det gjerne: De får ikke nok av Twilight og vampyren Edward Cullen.

Foto: Anne-Marie Wilberg (artikkelen er fra 2011).

Stephenie Meyer, dama bak Twilight-sagaen, var hjemmeværende husmor, med tre barn, da hun drømte om en vakker, glitrende vampyr, som forelsket seg i en helt vanlig jente. Året var 2003. Hun klarte ikke å få drømmen ut av hodet, og i løpet av tre måneder hadde hun skrevet «Twilight – Evighetens kyss». Lite visste hun om suksessen som ventet. Tenåringer, mødre og bestemødre verden over, er i dag hekta på bøkene, filmene og ikke minst, den uimotståelige vampyren, Edward Cullen, spilt av Robert Pattinson.

«Twilight Moms» er blitt et kjent fenomen, spesielt i USA, men de fins også i Norge. Stephenie Meyers er storfornøyd: – Det er bare så kult at jeg ikke er den eneste 30+ mor og kone, som er forelsket i oppdiktede vampyrer og varulver, har hun sagt.

På Gjøvik og Vinstra er Jeanette Halvorsen (40), Aina Bjeglerud (35) og Brit Tøftumsbakken (43) å betegne som norske «Twilight moms».

Jeanettes første møte med bøkene var i fjor vinter. - Jeg klarte ikke å legge dem fra meg. I løpet av en uke hadde jeg lest ut alle fire. Filmene skuffet heller ikke. Det første møte med Edward, var magisk. Da var jeg solgt! Jeg er fasinert av vampyrer, og generelt glad i fantasy.

Brit kjenner seg igjen.

- Samboeren min skulle ta meg med på kino, for å se en skikkelig skrekkfilm. Han sa at det var ei som ble forelsket i en vampyr, og jeg har alltid hatt sansen for vampyrer. Da vi satt oss ned i kinosalen, så vi at vi var de eneste «gamle» der, og forventningene til filmen dalte. Men begge syntes den var kjempebra! Siden har jeg vært hekta, spesielt på den første filmen. Den har jeg sett veldig mange ganger.

Aina var alene hjemme en lørdags kveld da hun bestemte seg for å se "Twilight - Evighetens kyss", fordi hun hadde hørt at den var bra. - Jeg hadde ikke tid til å gå på do en gang, ler hun.

Mystikken , følelsene, musikken og den håpløse, sterke kjærlighetshistorien er det som hekter dem mest. Hvordan Edward vil beskytte Bella for en hver pris.

Edward og Bella. Foto: Nordisk film.

Edward og Bella. Foto: Nordisk film.

- Jeg har alltid vært en håpløs romantiker, men ble likevel helt satt ut over min egen reaksjon på både bøkene og filmene. De får det til å bruse i blodet, fortsetter Jeanette med et smil. Hun syns på ingen måte det er flaut å være 30+ og hekta på Twilight. – Jeg syns ikke det, men jeg har fått kommentarer, som: Er ikke det fjortiss? Da svarer jeg bare at jeg er litt fjortiss.

Brit har aldri vært flau over å si at hun liker vampyrer eller Twilight. Ei heller Aina. – Jeg får mye kommentarer fra andre: Twilight? Er du på tenåringsstadiet enda du? Men, nei, det står jeg for, sier Aina.

I november blir det kinopremiere for hele gjengen med enda flere jenter, vorspiel og champagne. De anbefaler alle som ikke har sett serien, om å ta seg seg en Twilight-maraton.

– Uansett alder, se Twilight. Det er fint å drømme seg litt vekk fra hverdagen. Dessuten kan gutta plukke opp noen tips, hehe.

Dette er Twilight

Twilight-sagaen består av fire bøker: Evighetens kyss (Twilight), Formørkelsen (Eclipse), Under en ny måne (New Moon) og Ved daggry (Breaking Dawn), som til sammen blir til fem filmer. Breaking Dawn – part 1 har verdenspremiere 18. november. Bøkene omhandler Bella Swan (Kristen Stewart), som flytter til sin far i Forks, USA. Her treffer hun vampyren Edward Cullen (Robert Pattinson) og barndomskameraten Jacob Black (Taylor Lautner), som viser seg å være varulv. De er rivaler og kjemper begge om hennes kjærlighet. Sagaen oser av mystikk, spenning og intens kjærlighet.

Team Edward

Twilight-fansen har delt seg i to grupper: Team Edward og Team Jacob etter hvem de holder med og er forelsket i. Både Jeanette, Brit og Aina tilhører Team Edward.

– Oh, yes, han er fantastisk!

Det er i godt selskap med Hollywoodstjernene, Reese Witherspoon, Christina Aguilera og Jennifer Love Hewitt.

Reese Witherspoon: – Jeg må jo være team Edward. Når du har kysset Robert Pattinson, er du hekta!

Christina Aguilera: – Jeg liker Twilight, det gjør jeg! Ooh, Robert Pattinson.

Jennifer Love Hewitt: – Hvem er ikke Team Edward? Har du møtt jenter som ikke er team Edward? Vel, da er de ikke jenter. Da er de aliens fra en annen planet!

Kilder: www.hollybaby.com, www.accesshollywood.com, www.ent-uk.com, imdb.com, stepheniemeyer.com, examiner.com.

Den store reisen

Den store reisen

Solid. Painful. Forever. Lucky 7 Tattoos Oslo.

Solid. Painful. Forever. Lucky 7 Tattoos Oslo.