Foto: Eva Rose

Foto: Eva Rose

#bokafødsel

En guide til FØDSEL

Kvinner har rett til en variert fødselsomsorg, god og nyansert informasjon og selvbestemmelse over egen kropp. I boka FØDSEL deler kvinner og familier sin fagkunnskap og erfaring for å hjelpe gravide med å ta gode, personlige valg for sin fødsel.

I Norge er det fritt sykehusvalg og kvinner kan i utgangspunktet føde hvor de vil. Mens noen føler det tryggest å føde på sykehus eller jordmorstyrt fødeavdeling, føler andre det tryggest å føde hjemme eller på fødestue. Kvinner som tilhører en risikogruppe bør føde på kvinneklinikk.

Ikke alle er klar over rettighetene eller valgene de har. FØDSEL skal gjøre det enkelt for gravide å ta de beste valgene for seg og sitt barn - både når det gjelder fødsested og fødselen.

FØDSEL består av intervjuer gjort av journalist Trine Dahlman iblandet unike fotografier fra ulike fødesteder og fødsler fotografert av Eva Rose.

Med boka ønsker jeg å gjøre det enkelt å finne informasjon om det jeg anser som det største vidunderet i livet. Bildene viser sannheten: At en fødsel er heftig, rå og vond, men samtidig sterk, fin og magisk. Jeg er glad for å kunne bruke bildene mine som visuell kunnskap, sier Eva Rose.

Eva Rose har fotografert over 150 fødsler. Fascinasjonen for fødsler startet allerede da hun var syv år og moren valgte å føde hjemme da lillesøsteren kom til verden. Eva fikk lov å se på det, som for henne var et mirakel, fra sengekanten. Opplevelsen førte Eva rett inn i yrket som fødselsfotograf. Hun har siden hatt utstillinger og vært med på å produsere dokumentarserien Fødselsfotografen.

Utgangspunktet var å lage en objektiv bok som tar for seg de ulike valgene fødselsomsorgen i Norge tilbyr kvinner i dag. Ønsket er at kvinner skal føle seg forberedt og trygge når de går inn i fødselen, slik at de kan få en best mulig opplevelse. En god fødselsopplevelse gir en bedre start på det nyfødte familielivet.

Boka får du kjøpt i bokhandlere rundt om i Norge, og du kan bestille den fra nettbutikker. Du kan også betale med Vipps og få boken levert hjem. Vipps-nummer: 137641

1-49649.jpg

Utgiver: Barnebokforlaget

For henvendelser, ta kontakt med forlegger Veronica Zimmer.

Mail: vero@barnebokforlaget.no // tlf: 99 24 51 31.