Gikk fra å selge ytre skjønnhet til indre velvære

IMG_1768.JPG

Helse. Karen Zaborowski fra Bærum forlot sin egen interiør- og klesbutikk, for å følge en drøm hun ikke visste hun hadde. Fra å selge ytre skjønnhet, hjelper hun i dag mennesker med indre velvære.

– I butikken opplevde jeg ofte at folk var misfornøyde med seg selv. Om igjen hørte jeg kunder si negative kommentarer om eget utseendet. De var slitne, stressa og hadde mye vondt i kroppen, forteller Karen Zaborowski (43). 

Hun innså at gleden hun solgte i en shoppingbag var kortvarig. Ikke bare for kundene, men også for henne selv. En dag var drivkraften borte.

Å åpne egen butikk var Zaborowskis store drøm. Det var fortvilende å oppdaget at gleden over butikken hun hadde brukt år på å bygge opp, forsvant. I tillegg ante hun ikke hva hun ville jobbe med videre. Risikoen i å gi slipp på fast inntekt føltes likevel bedre enn å bli værende i det hun beskriver som et vakuum.

– Jeg gikk selv med skuldrene oppunder ørene og hadde smerter overalt. Jeg kontaktet en coach for å få hjelp til å finne en ny retning i livet, sier hun. 

Næring fra innsiden

I voksen alder satte Zaborowski seg tilbake på skolebenken. 

– Jeg brukte lang tid på å finne tilbake til andre interesser, og landet på det å nære kroppen fra innsiden – på indre velvære. Det har alltid vært viktig for meg, siden jeg selv lever med en autoimmun sykdom som har tvunget meg til å ta hensyn til kroppen min. Eteriske oljer og massasje har hjulpet meg til bedre helse, men det tok lang tid før jeg forsto at jeg ville like å jobbe med det selv.  

Fordypning i eteriske oljer ble starten på det som skulle bli hennes nye yrke.  

– Underveis oppdaget jeg at massasje var noe jeg brant for. Jeg utdannet meg videre til naturmedisinsk aromaterapeut og massør.

IMG_1723.JPG

Rynket på nesen

Da venner og familie fikk høre om det nye karrierevalget, var det flere som rynket på nesen. Zaborowski ler når hun forteller at det kom like overraskende på henne selv. Hun trodde det ville føles for nært, men det er godt å kunne hjelpe andre til bedre bevegelighet og mindre smerter. 

– Å jobbe med mennesker i fysisk forstand, er det mest overraskende, men smarteste valget jeg har tatt på lenge. De som kjenner meg godt vet at hvis jeg først har bestemt meg for noe, gjør jeg det. Jeg er ikke redd for å ta sjanser. Endringen kom naturlig fordi livet endret seg og jeg trengte nye impulser. 

Nytt syn på kropp

Nå har Zaborowski «flyttet» inn i Furukollen helsehus i Sandvika – et hus med fokus på forebyggende og helhetlig helse. Hun har også fått et nytt syn på kropp.

– Har du en kropp som kan gjøre de tingene du har lyst til, spiller det ingen rolle hvordan kroppen ser ut. God helse gir livskvalitet.

IMG_1775.JPG